Fedezze fel a legjobb árú repülőutakat

Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)

Repülőjegy Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Ahogy egyre többen fedezi fel Egyiptom gazdag történelmi és kulturális örökségét, a turisták nagy figyelmet fordítanak Azüán városára is. Asszuán Egyiptom déli részén található, és híres a lenyűgöző temetőiről, a Nílus menti tájáról és a világhírű látnivalóiról, mint például Philae és Naszlavi templomai. Tehát nem meglepő, hogy sokan érdeklődnek a repülőjegyek iránt, hogy felfedezhessék ezt a mesés helyet.

A legtöbb turista Asszuánba az Asszuáni Nemzetközi Repülőtéren keresztül érkezik. Ez az egyik legnagyobb repülőtér Egyiptomban, és számos légitársaság kínál közvetlen járatokat ide a világ különböző pontjairól. Például az EgyptAir az egyik legnagyobb légitársaság, amely Asszuánba repülőjegyet kínál. Emellett számos más légitársaság, például a Turkish Airlines, a Emirates és a Qatar Airways is rendszeres járatokat indítanak Asszuánba.

A repülőjegyek ára változó, és számos tényezőtől függ, mint a választott légitársaság, az utazás időpontja és a foglalás előre vagy az utolsó pillanatban történik-e. A legjobb tipp az, hogy rendszeresen figyeld a repülőjegy-ajánlatokat, és időben foglalj, hogy megtaláld a legjobb árakat.

Amikor Asszuánba érkezel, nem maradhatsz ki a Philae templom látogatásából, amely a Níluson található egyik szigeten található. Ez az ókori kopt keresztény templom a Nílus felépítésének elsődleges látnivalója, és a UNESCO Világörökség része. A Philae templomot az 1970-es években hatalmas nemzetközi folyamat útján emelték ki eredeti helyéről, miután az Asszuáni gát létrejött. Ma egy szigeten található, és hajóval lehet megközelíteni.

A Naszlavi temploma Asszuán másik kihagyhatatlan látnivalója. Ez az ókori építmény egyedülálló művészi részleteiről és központi oszlopairól ismert. A Naszlavi templomot is áthelyezték az Asszuáni gát miatt, mint a Philae templomot, és most a Nagy-Nílusz partján található. A látogatók általában bejárhatják ezt a csodálatos létesítményt, és élvezhetik az ókori egyiptomi építészet és művészet csodáját.

Az Asszuánba történő utazás egyszerűvé válik, amikor rendelkezel repülőjeggyel. A lenyűgöző Philae és Naszlavi templomok, valamint az egyiptomi kulturális örökség és a Nílus menti táj mind garantálják, hogy emlékezetes élményben legyen részed. Ne feledd, hogy Asszuánban rengeteg más látnivaló is található, például Azüáni magas gátja és a város hangulatos bazárjai. Tehát tartsd nyitva a szemed és készülj fel arra, hogy beleszeress ebbe a varázslatos helybe, amint landolsz az Asszuáni Nemzetközi Repülőtéren.


Szállás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán Egyiptom egyik lenyűgöző városa, amely történelmi és kulturális látnivalóiról híres. A városka a Nílus partján helyezkedik el, és lenyűgöző természeti szépséggel rendelkezik. Az Asszuáni-gát, amely az Aszuáni-tónak köszönhetően létrejött mesterséges víztartály, itt található, és a turisták körében népszerű látványosság.

Asszuánban számos elképesztő szálláslehetőség várja az ide látogatókat. A városban megtalálható luxus szállodák, butikhotelok és apartmanok is, így mindenki megtalálhatja a számítását. Az egyik legnépszerűbb szálláshely Asszuánban a Sofitel Legend Old Cataract Hotel, amely nem csak kényelmet és luxust kínál, hanem történelmi élményt is nyújt. Híres vendégei közé tartozott Agatha Christie is, aki ebben a szállodában írta a "Nílus megökle" című híres krimijét. A szálloda a Nílus partján található, és lélegzetelállító kilátást nyújt a folyóra.

Az Asszuánban található szállodák közé tartozik az Asszuán Mövenpick Resort is, amely exkluzív szolgáltatásokkal és fantasztikus kilátással várja a vendégeket. A szobák modern és elegáns kialakításúak, és az egész létesítmény luxus vizes felületekkel, például medencével és wellness részleggel büszkélkedik. A szálloda az Aszuáni-tó partján található, így a vendégek csodálatos látványban részesülhetnek.

Érdemes felkeresni Asszuánban a híres Philae templomot is. Ez a szigeten található, és a Nílusra épült. A templomot több mint 30 országból származó archeológusok és építészek újraépítették és áthelyezték, hogy megmentsék a víz alá akadályozott sorsa elől. A templom az ókori Egyiptomban a Szűz Istennő, Isis tiszteletére épült, és az egyik legjobban megőrzött templom a régióban. A templom látogatói élvezhetik a gazdag történelmi részleteket és a jelentőségét, miközben csodálatos kilátással gyönyörködhetnek a Nílusra.

A Naszlavi templom egy másik érdemes látnivaló Asszuánban. Ez az ókori épület a Nílus partján található, és a templom Nektanebo II fáraó tiszteletére épült. Az épület nagyszerűen megőrizte eredeti elemzéseit és díszítőelemeit. A templom előtti teraszról lenyűgöző kilátás nyílik az Aszuáni-gátra és a városra. A látogatók megtapasztalhatják a Nílus partjának nyugodt és békebeli atmoszféráját, miközben bepillantást nyernek az ókori Egyiptomi birodalom művészetébe és vallásába.

Asszuán egy igazi gyöngyszem a Nílus partján, amely a szálláshelyek, a történelmi látnivalók és a csodálatos természeti szépségek miatt megér egy látogatást. Az Asszuánban található szállások lehetővé teszik a vendégek számára, hogy teljes mértékben élvezhessék a város varázsát és gazdag kulturális örökségét. A Philae és Naszlavi templomok pedig egyedi történelmi utazást kínálnak, amelyek során a látogatók betekintést nyerhetnek az ókori Egyiptom varázslatos világába.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


1. Milyen időjárásra számíthatok Asszuánban (Egyiptom) a látogatásom idején?

A nyár hónapokban (májustól szeptemberig) Asszuánban nagyon forró az idő, a hőmérséklet akár 40-45 Celsius-fok is lehet. Tavasszal és ősszel (márciustól májusig, illetve szeptembertől novemberig) melegebb, de viszonylag kellemes az idő, a hőmérséklet 25-35 Celsius-fok között mozog. Téli hónapokban (decembertől februárig) hűvösebb az idő, de általában még mindig melegnek mondható, a hőmérséklet pedig 15-25 Celsius-fok körül alakul.

2. Hogyan lehet eljutni Asszuánba?

Asszuán repülőtere nemzetközi járatokat is fogad, így repülővel egyszerűen el lehet jutni a városba. A legközelebbi nagy repülőtér a Kairói Nemzetközi Repülőtér, ahonnan számos járat közlekedik Asszuánba. Emellett Asszuánba lehet érkezni vonattal vagy autóbusszal is, de ezek hosszabb és lassabb utazást jelentenek.

3. Mik a legfontosabb látnivalók Asszuánban?

Asszuánban található a híres Philae templom, amelyet ősi egyiptomi istennők tiszteletére építettek. A templomot a közeli Agilkia szigeten található Aszsuáni-vízerőműhöz költöztették, hogy megvédjék az elárasztástól. A több mint 3000 éves templom gyönyörű műalkotásokat és faragott oszlopokat tartalmaz. Ezenkívül érdemes felkeresni a Naszlavi templomot is, amely az ókori Egyiptom legnagyobb kőtemploma, 20 méter magas oszlopokkal és részletes szobrokkel.

4. Mi az ajánlott időtartam Asszuánban?

Ideális esetben legalább 2-3 napra érdemes tervezni Asszuán látogatását, hogy elegendő idő legyen a fő látnivalók felfedezésére, valamint a híres Nílus menti naplemente hajókázás élvezetére. Ez idő alatt meg lehet látogatni a Philae templomot, a Naszlavi templomot és lehetőség van egy napos kirándulásra is az Abu Szimbel templomaihoz.

5. Milyen ruházatot érdemes magammal vinni Asszuánba?

Asszuán forró éghajlatára tekintettel ajánlott könnyű és laza ruházatot viselni, amely védi a naptól és segít hűvösen maradni. Fontos, hogy ne felejts el napszemüveget, naptejet és sapkát vinni, valamint kényelmes gyaloglócipőt, mert sok látnivaló gyalogosan is könnyen megközelíthető.

6. Milyen pénznem használatos Asszuánban, és van-e bankautomata a városban?

Az Egyiptomi font a hivatalos pénznem Asszuánban és az egész Egyiptomban. Sok helyen elfogadják a hitel- és bankkártyákat, de érdemes mindig készpénzt is magunknál tartani, mert nem mindenhol fogadják el a kártyákat. Bankautomaták könnyen megtalálhatóak Asszuánban, ahol készpénzt lehet felvenni, de javasoljuk, hogy ellenőrizze a saját bankkártyája nemzetközi használatának beállításait a biztonság érdekében.

Ez csak néhány kérdés és válasz Asszuánlal kapcsolatban. Természetesen még sok más információt is találhatsz az adott városról, ha tovább kutatsz.


Ünnep Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Asszuán, Egyiptom egy varázslatos város, amely kínál számos izgalmas látnivalót és elragadó élményt az utazóknak. Az Asszuáni nyaralás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezd az ókori Egyiptom kincseit, beleértve a híres Philae és Nasoslavi templomokat is.

Philae temploma a folyó közepén, az Asszuáni-vízesés mellett található, és az egyik legfontosabb turisztikai attrakció Egyiptomban. Ez az ókori templom a Hathor, az istennő és az emberek védelmezője tiszteletére épült. A Philae templomát a tőzegvíz megemelkedése miatt gyakran elárasztja a Nílus folyó, de a korábbi években elkészült Aszuáni-gát létrehozása óta a templom immár kevesebbet van víz alatt. A templom szépségét a lenyűgöző reliefek, a finom faragványok és a gyönyörű oszlopsorok teszik teljessé. A naplemente idején megcsodálhatod, ahogy a templom fényei visszaverődnek a víz tükrén, ezzel varázslatos atmoszférát teremtve.

A Nasoslavi templom, más néven a Ramszeium, Asszuántól délre található, és Aszuán-szaginak is nevezik. Ez az ókori templom a híres fáraó, II. Ramszesz emlékére épült, és hatalmas méreteivel akkori időben is lenyűgözte a helyieket és a mai napig az utazókat. A templomfalakat hatalmas szobrok uralják, amelyek Ramszesz nagyságát és hatalmát ábrázolják. A belső tér csodálatos faragványokkal és freskókkal díszített, amelyek bemutatják az ókori Egyiptom jellegzetes pillanatait és történelmi eseményeit.

Amikor Asszuánban nyaralsz, nem csak a templomokat és történelmi látnivalókat fedezheted fel, hanem számos más tevékenységet is kipróbálhatsz. Például élvezheted a Nílus menti hajókázást, amelynek során megcsodálhatod a folyóparti tájat, a környékbeli szigeteket és a kősziklára épült falvakat. Ha szeretsz vásárolni, látogass el az Asszuáni bazárhoz, ahol kézműves termékeket, ékszereket és helyi ételeket vásárolhatsz. Vagy látogass el a Higam szigetre, ahol egy hatalmas kertben élvezheted a virágok, a növények és a madarak szépségét.

Az Asszuáni nyaralás egyik további látványossága az Asszuáni-vízesés. Ez a természeti csoda a Felső-Nílus egyik legnagyobb sziklás szakasza, amely impozánsan zuhan a mélybe. A látvány lenyűgöző, és egy hajókirándulás során közelebbről is megnézheted ezt az elképesztő vízi jelenséget.

Ahogy elmerülünk az ókori Egyiptom történelmében és varázsában, Asszuánban felfedezheted a Philae és Nasoslavi templomok szépségét és történetét. Az Asszuáni nyaralás elbűvölő élményeket kínál az utazóknak, akik képesek belevetni magukat az ókori kultúra rejtélyeibe és egyedülálló szépségébe.


Időjárás Egyiptom Asszuán (beleértve Philae és Nasoslavi templomát)


Az időjárás Egyiptom Asszuán városában, beleértve Philae és Nasoslavi templomait

Egyiptom Asszuán városa lenyűgöző látnivalókkal és kulturális örökséggel büszkélkedhet, amelyek közé tartozik a híres Philae-templom és a Nasoslavi temploma. Azonban, mielőtt útnak indulnánk, érdemes megismerkednünk az időjárással, hogy legjobban kihasználhassuk az itt töltött időnket.

Asszuán szinte az év minden napján kellemesen meleg időt biztosít. A város Szaharához közel helyezkedik el, amelynek következtében a térség forró és száraz klímája jellemző. Az éghajlatot az Egyenlítő közelisége és a Nílus folyó hűtő hatása egyensúlyozza.

A térséget behálózó sivatagi száraz levegő miatt Asszuán egész évben alacsony csapadékot tapasztal. A legtöbb esőt a téli hónapokban, december és február között, valamint a nyári hónapokban, június és szeptember között észlelik. Általában az összes havi csapadék mennyisége azonban meglehetősen alacsony.

Az átlagos hőmérséklet Asszuánban magas egész évben. A legmelegebb időszak a nyár, amely júniustól szeptemberig tart. Ez az időszak a legtöbb látogató számára kihívást jelenthet, mivel a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 40 Celsius fokot, ami nagyon forró lehet. A nyári hőség elviseléséhez fontos a megfelelő folyadékbevitel és napszemüveg viselése.

Az őszi és a tavaszi hónapok, szeptember és november, illetve március és május, ideális időszakok Asszuán látogatására. Ebben az időszakban a hőmérséklet valamivel enyhébb, általában 25-35 Celsius fok között van. Ezekben a hónapokban kellemes időjárással találkozhatunk, amely lehetővé teszi a város megismerését és a templomok felfedezését.

A téli hónapok Asszuánban is jól tölthetőek. December és február között a hőmérséklet csökken, ami átlagosan 15-25 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, így érdemes rétegesen öltözködni. Ennek ellenére, a keményebb hőmérséklet nem akadályozza meg a turistákat a város látnivalóinak felfedezésében és a templomok megtekintésében.

A legjobb idő Asszuán felfedezésére a tavasz és az ősz, amikor a hőmérséklet enyhe és a város látnivalói lenyűgözőek. Azonban, ha a rendkívül magas hőmérsékletet nem zavarod, a nyári hónapok is izgalmas lehetőségeket nyújtanak számodra.

Összességében, Asszuán városa Egyiptom lenyűgöző része, állandóan meleg idővel és gyenge csapadékmennyiséggel. Bármelyik évszakban ellátogathatsz ide, azonban mindez mértékletességgel történjen, és mindig ügyelj a hőség miatt a megfelelő óvintézkedésekre. Csodálatos látnivalók várnak rád Asszuánban és környékén, amelyek felfedezése egy izgalmas és lenyűgöző élményt jelent majd.


Největší internetový výběr letů

Garancia a legjobb árra

Több tízezer elégedett ügyfél

Akciós repülőjegyek kedvező áron

Olcsó repülőjegyek minden célállomásra egy portálon.

Repülőjegyek nyomozása