Fedezze fel a legjobb árú repülőutakat

Jordánia Azraq Wetland Reserve

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Jordánia Azraq Wetland Reserve


1. Milyen állatok élnek az Azraq Wetland Reserve-ban?

Az Azraq Wetland Reserve-ban élnek többek között óriásgalambok, vízimadarak, teknősök, varangyok, kígyók és ízeltlábúak.

2. Mikor a legjobb ide látogatni?

Az Azraq Wetland Reserve egész évben nyitva áll a látogatók előtt, de az őszi és tavaszi hónapok a legideálisabbak az állatok megfigyelésére.

3. Mennyibe kerül a belépőjegy?

A felnőtteknek 5 jordán dínár, a diákoknak pedig 3 jordán dínár a belépőjegy ára.

4. Lehet-e kempingezni az Azraq Wetland Reserve területén?

Sajnos nem lehet kempingezni az Azraq Wetland Reserve-ban, de a környéken találhatóak kempingek és szállodák.

5. Milyen tevékenységek állnak rendelkezésre az Azraq Wetland Reserve-ban?

Az Azraq Wetland Reserve-ban lehet sétálni, madárlesre menni, piknikezni és szervezett túrákon részt venni.

6. Milyen időtartamra érdemes tervezni a látogatást?

Az Azraq Wetland Reserve-t általában másfél-két óra alatt lehet bejárni, de ha szervezett túrákra is részt szeretnél venni, akkor több időre lesz szükség.

7. Van-e étel- és italvásárlási lehetőség a területen?

Az Azraq Wetland Reserve-ban nincsenek ételforrások, ezért érdemes magaddal vinni elegendő ételt és vizet.

8. Ajánlott-e a látogatás kisgyerekekkel?

Az Azraq Wetland Reserve családok számára is alkalmas, és kisgyerekek is élvezni fogják a természeti környezetet és az állatközösséget.

9. Milyen ruházatot érdemes viselni Azraq Wetland Reserve látogatásakor?

Ajánlott kényelmes ruházatot és cipőt viselni, illetve ne felejts el napvédő krémet és kalapot sem.

10. Hogyan lehet eljutni az Azraq Wetland Reserve-be?

Az Azraq Wetland Reserve kb. 100 km-re található Ammantól. Létezik közvetlen buszjárat, vagy autóbérlési lehetőség is van, vagy szervezetten is lehet jönni.


Időjárás Jordánia Azraq Wetland Reserve


Jordánia Azraq Wetland Reserve az egyik legrégebbi természetvédelmi terület Jordániában, amely az ország keleti részén található. Ez a terület egyedülálló és helyi ökoszisztémája miatt különleges helyszín. A részlegesen száraz területen élő fajok, valamint a szezonális tavak és áramlások mindazok számára érdekesek, akik érdeklődnek az ökológiával és a biológiai sokféleséggel kapcsolatban.

Az Azraq Wetland Reserve időjárása meglehetősen változó, mivel az időjárás szélsőségei vannak jellemzőek erre a területre. A térség általában sivatagi éghajlatú, azonban a tó és a környező területek nedves állapotban maradása miatt a hőmérsékleti különbségek nappal és éjszaka között jelentős lehet.

A térség éves átlaghőmérséklete körülbelül 25-30 Celsius fok, a nyári hónapokban azonban a hőmérséklet elérheti a 40 Celsius fokot is. A téli hónapok enyhébbek, a szélsőséges mínuszok azonban mégis előfordulhatnak, mivel a terület magasan fekszik.

Az esőzés nem gyakori a térségben, a táj száraz. Az éves átlagos csapadék kb. 70-100 mm, de a változékony időjárási viszonyok, mint például a viharok és az erős széllökések, gyakran előfordulnak. Az árvizek azonban ritkán fordulnak elő, mivel a terület általában homokos, és a talaj nem tart sok vizet.

Az időjárás jellemzői hatással vannak a helyben élő növény-és állatvilágra. Az Azraq Wetland Reserve a helyi természethez tartozó amfibiák, madarak és növények otthona, melyek összekapcsolva képezik a terület különlegességét. Az élővilág összetétele az évszakoknak és az időjárásnak megfelelően változik.

Az időjárás változása által hatással van az életképességre az Azraq Wetland Reserve-beli élővilág számos állata és növényismertető. Így az, hogy milyenek az időjárás viszonyok az adott évben releváns jelentőségű a természetbarátoknak és az ökológia iránt érdeklődőknek.

Összességében az Azraq Wetland Reserve, Jerash és Petra nemzetközi gyöngyszemeként olvasztja magába a természetet és a történelmet egyaránt. A tudwul helyek egyedi jelentőségével összefonódva a látogatók számára lebilincselő lehet a látvány. Az időjárás jellemzőinek változatossága azonban azt tanácsolja, hogy a látogatók legyenek felkészültek bármilyen időjárási körülményekkel, és jól ragaszkodjanak az egészséges életmódbeli szokásokhoz, mint a megfelelő folyadékbevitel, kalapos vagy szemüveg gondoskodás.


Ünnep Jordánia Azraq Wetland Reserve


Jordánia egyedülállóan gazdag történelmi és természeti látnivalóival vonzza a turistákat, és az Azraq Wetland Reserve egy olyan hely, amit a nyaralóknak mindenképpen érdemes felkeresniük. Ez a vizes élőhely a közelebbi ismerkedést nyújtja Jordánia természeti csodáival és az ott élő állat- és növényvilággal.

Az Azraq Wetland Reserve Jordánia középső részén található, mintegy 95 négyzetkilométeren, és különösen vonzó a madármegfigyelés szerelmesei számára. A rezervátum a cserkeszkői és a bazaltoszlopokkal határolt városától kapta a nevét, ami népszerű turisztikai célpont is.

Az Azraq Wetland Reserve mindössze 1-2 órás autóútra helyezkedik el Ammán városától, így könnyen megközelíthető. A rezervátumot az UNESCO is a bioszféra-rezervátumok közé sorolta, és ezért különleges védelmet élvez.

Az Azraq Wetland Reserve számos természetes vízforrásnak köszönhetően gazdag vizekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vizes élőhelyek fenntartását. A rezervátum négy fontos vizet folytat, amelyek mind Joanovici forrásból erednek. Ezek a források nemcsak a táj szépségét növelik, hanem az állatok és a növények fennmaradását is biztosítják.

Az Azraq Wetland Reserve különösen híres a madárvilágáról. Több mint 320 madárfaj él itt, köztük néhány ritka és veszélyeztetett faj is. A rezervátum tökéletes hely a madármegfigyelésre, és a látogatóknak lehetőségük van megcsodálni a flamingók, récék, sirályok és sok más színes madár élőhelyét.

Az Azraq Wetland Reserve azonban nem csak a madármegfigyelés kedvéért érdekes. A rezervátum különféle sétautakat kínál, amelyeken keresztül felfedezhetjük a környező tájat és a rezervátumban található látványos vízeséseket is. A sétaútvonalak változatosak, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, legyen szó könnyű sétákról vagy hosszabb, kihívást jelentő túrákról.

Az Azraq Wetland Reserve-való együttlét során a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerkedni az itt élő helyi kultúrával és az ősi gazdálkodási technikákkal. A rezervátumban helyi kézműves termékeket is megvásárolhatunk, amelyek remek ajándékok lehetnek szeretteink számára.

Jordánia Azraq Wetland Reserve kiváló hely nyaralásra, ahol a természet közelségében élvezhetjük a nyugalmas környezetet és megismerkedhetünk az ott élő állatokkal és növényekkel. Legyen szó madármegfigyelésről, sétaútvonalak felfedezéséről vagy kulturális élményekről, a rezervátum mindenki számára izgalmas és érdekes programokat kínál.


Szállás Jordánia Azraq Wetland Reserve


Az Ajlouni-szurdokokkal és a Petra ősi várossal együtt Jordánia egyik legkedveltebb turisztikai célpontja az Azraq Wetland Reserve. Ez a város a kelet-jordániai az-Zarqa kormányzóságban található, és az ország ökológiai gazdagságának egyik gyöngyszeme. Az Azraq Wetland Reserve egy világszínvonalú természetvédelmi terület, amely hatalmas lehetőségeket kínál a látogatóknak a természeti látnivalók felfedezésére és az ökoturizmus élvezetére.

Az Azraq Wetland Reserve egy különleges hely Jordániában, amely egyedülálló tájakkal és sokféle élőlényekkel büszkélkedhet. A régió híres természetvédelmi terület, amely lenyűgöző madárvilággal és védett fajokkal büszkélkedik. A Reserve-nek három fő területe van: az Azraq Wetland, az Arab Onager Reserve és az "Azraq Castle" környéki száraz puszta.

Az Azraq Wetland különösen fontos a madarak életében, mivel a régió jelentős pihenőhelyet és fészkelő területet nyújt számukra. A régióban több mint 100 faj él, köztük a védett szürkületi héja, a kis déligó és a vörösnyakú cankó. Az Azraq Wetlandben található tavak és mocsarak jelentősen hozzájárulnak a helyi biodiverzitás fenntartásához és ezáltal az ökológiai egyensúly megőrzéséhez.

Az Arab Onager Reserve egy másik kihagyhatatlan helyszín az Azraq Wetland Reserve-ben. Ez a terület alapvetően a vadlófélék, például a vadvirágot, a vaddisznót vagy az arab vadonélőszörnyeteg élőhelyét képezi. Itt a látogatóknak lehetőségük van szafari-túrákra vagy a régióban található pihenő- és göngyölegjellegű lehetőségek élvezetére. Az Arab Onager Reserve életfontosságú a védett fajok fenntartásában és a természeti örökség megőrzésében.

Az Azraq Castle környéki száraz puszta kiváló lehetőséget nyújt a sivatagi élővilág megismerésére. Az Azraq régióban található várállapotban lévő fehér kastély az egyik legfontosabb történelmi szimbólum. A "kastély az észak-afrikai sivatag szívében" található, és egy kellemes séta nyújt a várostól távol. A helyi vezetők segítenek az érdeklődő látogatóknak a történelmi és kulturális jelentőség felfedezésében.

Az Azraq Wetland Reserve kiváló szálláslehetőségeket kínál az odalátogatóknak. A régióban található hotel és panzió kínál széles választékot az utazók számára, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra és kényelemre van szükségük. A helyi szálláshelyeken élményekben gazdag ételeket is kóstolhatnak meg, és megismerhetik a helyi kultúrát és hagyományokat.

Az Azraq Wetland Reserve egy igazi gyöngyszem Jordániában, amely lehetőséget nyújt a természet és az állatvilág megismerésére. Egy látogatás itt megadja az alkalomot a pihenésre, a kalandra és a sokszínűség természetének megértésére. Ne hagyja ki ezt a varázslatos utazási célpontot, amelyet Jordánia büszkén mutat meg a világnak.


Repülőjegy Jordánia Azraq Wetland Reserve


A Jordániai Azraq Wetland Reserve egy lenyűgöző természeti rezervátum, mely gazdag madárvilágával és ritka vízi élőhelyeivel vonzza a természetkedvelő túrázók és madárfigyelők számára. Az Azraq Wetland Reserve több mint 12 négyzetkilométeres területen elterülő vizes területei, sós tavai és mocsarai otthont adnak több mint 300 madárfajnak. Ha Ön is szeretné felfedezni ezt a lenyűgöző helyet, akkor a megfelelő repülőjegy megvásárlása az első lépés.

Az Ammáni nemzetközi repülőtér a legnagyobb és legforgalmasabb repülőtér Jordániában, amely összeköttetést biztosít a világ számos repülőtereivel. Az Ammáni repülőtér kiemelkedő szolgáltatásainak köszönhetően több légitársaság is rendszeresen közlekedik ide. Többek között az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines és a Royal Jordanian Airlines is repülőjegyeket kínál Azraq Wetland Reserve környékére.

Az Ammántól Azraqig tartó út időtartama autóval kb. 1,5-2 óra, emiatt sok utazó inkább kényelmesebbnek találja a repülőt használni. Az Ammáni nemzetközi repülőtéren számos kényelmes és modern szállítási lehetőség áll az utazók rendelkezésére, amelyek közül az egyik a bérelhető autók. Így könnyedén felfedezheti Jordánia gyönyörű tájait és természeti csodáit, mint például a Wadi Rum vagy a Petra romváros.

A repülőjegyek Jordánia Azraq Wetland Reserve közelébe történő utazásához általában előre kell lefoglalni, különösen főszezonban. Az Azraq Wetland Reserve fő turisztikai időszaka az ősz és tavasz, amikor a madarak tömegével érkeznek ide. Ez idő alatt a repülőjegyek általában drágábbak lehetnek, ezért érdemes időben lefoglalni őket. Az interneten könnyen megtalálhatók a legjobb ajánlatok és akciók, amelyek segítenek Önnek költséghatékonyan és egyszerűen találni a megfelelő repülőjegyet.

Fontos megjegyezni, hogy Jordánia számos látnivalóval és kalanddal szolgál az utazóknak. Az Azraq Wetland Reserve mellett paloták, romok, sivatagok és más természeti helyszínek is felfedezhetők. Ezért érdemes időt hagyni a tartózkodáshoz és az ország körbeutazásához.

Összességében, a repülőjegyekkel Jordánia Azraq Wetland Reserve-hez történő utazás fantasztikus lehetőséget kínál a természeti szépségek és madárfajok megfigyeléséhez. Az Ammáni nemzetközi repülőtérről való indulás és a bérelhető autók használata testreszabott és kényelmes útvonalat biztosít az utazóknak. Ne feledje, hogy a jegyeket időben kell lefoglalni, hogy élvezhesse ezt a varázslatos úti célt a legteljesebb mértékben.


Největší internetový výběr letů

Garancia a legjobb árra

Több tízezer elégedett ügyfél

Akciós repülőjegyek kedvező áron

Olcsó repülőjegyek minden célállomásra egy portálon.

Repülőjegyek nyomozása